10-jarig jublileum AAQraad: cijfers met een feestelijk tintje!

“Als dochter van ouders met een eigen bedrijf, is het ondernemerschap met de paplepel ingegoten”, zegt Jildau Pietersma. “Mijn vader is toentertijd, naast zijn baan als schilder, samen met mijn moeder gestart met het verzorgen van kopieerwerk voor verenigingen en bedrijven en heeft dit later uitgebouwd tot een drukkerij aan huis.” Na een aantal jaren loondienst was de beslissing voor Jildau om voor zichzelf te beginnen dan ook niet moeilijk. En de richting waarin was ook duidelijk. “Plezier in het bijhouden van administratie zat er al jong in. Ik heb nog overzichten liggen van de verdiensten van mijn eerste oppasbaantje”.

Op de HEAO heeft Jildau zonder twijfel de richting accountancy gekozen en deze route doorgezet. In 1986 heeft zij alle benodigde diploma’s gehaald en is aan het werk gegaan. Een aantal jaren in loondienst, maar al snel trok het zelfstandige bestaan. In 2005 heeft Jildau haar bedrijf geprofessionaliseerd en AAQraad was een feit. En is dat nu, 10 jaar later, nog steeds. “Ik geniet elke dag van het leuke contact met mijn klanten. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om het leveren van accuraat werk, maar voor mij is het meer dan dat. En dat is ook wat mijn klanten waarderen. Het verhaal achter de cijfers is immers minstens zo belangrijk als de cijfers zelf. Mijn betrokkenheid gaat ver en ik vind het mooi om mijn klanten te zien groeien of te ondersteunen in moeilijkere periodes.”

In het jaar 2015 zet Jildau haar relaties graag in het zonnetje. “Aan deze mensen is immers het succes van AAQraad te danken. “Ik vind het leuk om kadootjes uit te delen, dus dat ga ik zeker doen”, vertelt Jildau enthousiast.

Op de vraag hoe zij de toekomst ziet, zegt Jildau: “Mijn kinderen zeggen altijd dat ik niet met pensioen ga. En ik denk dat ze gelijk hebben. Ik geniet van het klantcontact en krijg energie van de waardering die ik krijg. Dus zeker op naar de volgende tien jaar!”

Partner 1 Partner 2

Copyright AAQraad. Gerealiseerd door Dimotion